Mijn Huisgenootjes

Hoe werkt huisgenootjes.com?

Huisgenootjes.com maakt het mogelijk zelf je huisgenoten te kiezen in Amsterdam en regio om samen je kosten en interesses te delen.

Met een woningmarkt die op slot zit, wachtlijsten in de sociale woningbouw, stijgen de huren in de particuliere woningmarkt nog verder.

Voor alleenstaanden en eenverdieners wordt het vinden van een woning hierdoor steeds lastiger.

Huisgenootjes.com biedt een oplossing: een website gericht op het samenbrengen van woningzoekenden waarbij je zelf je huisgenootje kiest.

Naast het delen van de woonlasten, kun je ook interesses delen met iemand die je zelf uitgekozen hebt!

Werking site

Je kunt gemakkelijk een gratis account aanmaken om geheel vrijblijvend rond te kijken op de site.

Tijdens het registratieproces vul je je eigen profiel in, voeg je een profielfoto toe en schrijf je als je wilt een stukje tekst over jezelf zodat andere huisgenootjes een goede eerste indruk van je krijgen. De meeste gegevens zijn afgeschermd en je bepaalt zelf wat je deelt. Je achternaam, woonplaats, emailadres en facebook deel je niet automatisch.

De volgende stap is het aanmaken van een zoekprofiel. Dit is de plek waar je aangeeft wat je zoekt in een huisgenoot. De gegevens die je hier invult, helpen jou bij het zoeken naar een geschikte kandidaat. Ingevulde gegevens kun je op elk gewenst moment weer aanpassen.

Het systeem is zo ingericht dat je ook tijdens het zoeken gemakkelijk je zoekopdracht kunt wijzigen, zoekresultaten worden direct aangepast.

Je hoeft nog niets te betalen en kunt al wel rondkijken of er geschikte huisgenootjes voor je bij zitten.

Huisgenootjes met een premium account kunnen vanaf nu contact met jou opnemen. Iemand stuurt een bericht via Huisgenootjes.com naar jou en jij ontvangt van ons een email om jou te attenderen op een nieuw bericht. Je kunt berichten van anderen altijd gratis beantwoorden.

Heb je een mogelijke match gevonden en wil je zelf berichten naar anderen sturen? Dan kun je een premium account nemen.

Met het Premium account krijg je voor 9,95 euro 3 maanden de tijd om zelf je leukste huisgenootje te vinden.

Klikt het, dan kun je meer informatie over jezelf vrijgeven, zoals je facebook account, achternaam, woonplaats of mailadres. Dit heb je helemaal zelf in de hand.

In heldere overzichten zie je je conversaties, je laatst bekeken huisgenootjes en kun je interessante huisgenootjes op je prikbord plaatsen, om deze later weer makkelijk terug te vinden.

Nieuwsgierig geworden? Registreer je snel!